2016. február 8., hétfő

Anasztázia : MEGOLDÁS VAGY CSAL(ÓD)ÁS?

A lennébb található cikket Mado az én kérésemre írta, mivel kiváncsi voltam hogyan véleményezi a divatszerű Anasztázia elterjedését. Íme: 


Anasztázia, az orosz misztikus istennő, aki az emberekben reményt és egy jobb jövőképet ébreszt, ténylegesen létezik? Ő valóban a Szibériai tajgában vagy Vladimir Megré - a világelit hű szolgája - fejéből pattant ki? “Lehetetlen” - válaszolják gyakran a Megré könyvek hű olvasói, melyek szerint a gyakori találkozások és tanítások a titokzatos Anasztáziától kerültek Vladimir tollába. “Az elit soshasem támogatna egy vissza a földhöz öko-spirituális mozgalmat, mely a család, a szeretet, az erőszakmentesség és a Föld Anya tiszteletén alapszik!” - állitják ők. Oh, tényleg? Olvass akkor tovább…

Ki Vladimir Megré?
1950-ben született, Oroszország Zengő Cédrusai könyvsorozat írója, és nem jellemezhető egy intelektuális vagy spirituális embernek. Valójában, ő egy jól ismert üzletember, Szibériai Vállalkozók Interregionális Szövetség elnőke.
1994-ben egy üzleti úton Szibériában ismerkedett meg először két idős emberrel, akik a “zengő cédrusok” gyógyásztati hatékonyságairól beszéltek. Eldöntötte, hogy visszajön és megvizsgálja ezt egy üzleti vállalkozás reményében és végül találkozott Anasztáziával.
(lásd lennebb) A lány útmutatásával nemcsak a fát találta meg, amellyett keresett, hanem szerelembe esett ebbe a gyönyörű fiatal nőbe, aki a mai napig egy hihetetlen életet él egyedül a vadonban és melynek egy kifogástalan tiszta meglátása van a jelenlegi modern társadalomról és a mi világunk megoldásairól. Teljesen elvarázsolva, Vladimir mindent elhagyott - család, vállalkozás, vallás - és elköltözött Moszkvába, hogy megírja az Anasztáziával történt kalandjait egy könyv fórmájában. Ez végül egy 9 könyves sorozattá növekedett, amely elkezdett terjedni az egész világon, reklámozás nélkül - legalábbis nekünk ezt mondják.

Ki is az az Anasztázia?
Gyakori szláv név, melynek görög jelentése “feltámadás”. Még akkor is, ha létezése a mai napig egy misztérium, Megré így írja le őt könyveiben. Ő egy gyönyörű, fiatal külsejű, szőke kék szemű, mezítlábas vékonyan öltözött nő, a tél közepe ellenére. Ő egy magas spirituális családban született, ősi szibériai gyökerekkel. A szülei halála után, a tajgán nevelte nagyapja és dédnagyapja, két sámán.
Az erdőben él menedékhely szüksége nélkül és csak helyi gyógyfüvekkel, gyümölcsökkel, dióval és mézzel táplálkozik, és fejlett kapcsolata van a vadon élő állatokkal. Pszichikus képességei elképesztőek: telepátia, tisztánlátás, tisztánhallás, az egyetemes memóriá (Akasha Krónika)hoz való hozzáférés, és tudja használni a mentális képalkotást a jövőbeni események létrehozásában. Létezése még mindig bizonyításra vár, mivel csak néhány emberi lény találkozott Anasztáziával. Elbújik idegenek és állami hivatalnokok elől, melyek megpróbálták elrabolni őt, Megré könyvei szerint.

Mi Anasztázia fő üzenete?
Megré első könyve
Hogy összefoglaljuk, a 9 könyves sorozat Anasztázia tanításairól beszél, amelyeket Megrével megosztott egy idillikus életmódról a Földön. A témák megérintik a modern társadalom alap aspektusait - vallás, politika, történelem, háború, oktatás -  öko-spirituális életmódokat, mely a szereteten, az emberiség és a Föld Anya tiszteletén alapszik. Megré belemerül a részletekbe is a pár, a szex, a gyereknevelés, spiritualitás, politika, történelem, táplálkozás, kertészkedés és sok mást illetően.
Az Anasztázia alapu spirituális forradalom bátorítja a viszatérést az ősi sámán szokásokhoz, az egyszerű, természetes ételek és alternativ gyógyászatokhoz, a régi szent helyek felújitásához, a vidéki élethez, kissebb önszánt közösségekben. Egyesek azt hiszik, hogy Anasztázia létezése egy monda, és hogy Megré könyvei ismerté váltak egyszerűen azért, hogy betöltse a spirituális űrt a materialista kommunizmus évtizedei után.
Lehetséges az is, hogy Megré feladata, hogy egy új világvallást javasoljon ,mely a Természet és a régi istenek panteonjának tiszteletén alapszik? Ha igen, elég jól remekelt mióta eladta könyveinek 11 millió példányát 20 nyelven. Ezekből 10 milliót csak Oroszországban egyedül!

Az angol nyelvű első kötet a kilences sorozatból jelenleg ingyenesen megtalálható az Amazon.ca oldalon ekönyv formában. Jól ismert New Age írók nagy tapsal értékelik. Például, Mark Victor Hansen “Tyúkhúsleves a léleknek” cimű sorozat elit által támogatott írója ezt mondja: “Anasztázia lenyűgözi a lelket!” A Zengő Cédrusok weboldalán rengeteg hozzászólás olvasható, néhány közülük felhívja a figyelmet: “Nektár az istenektől.” Úgy érzem magam általa “mintha felrobbannék az érzésektől”.  “Életet változtató varázslatot hordoz”. A weboldal ezekkel is dicsekszik : “Érzem a misztikus energia kódolást az ő szavaiban.”
Most elcsodálkoztat, hogy ki vagy mi lehet az úgynevezett “Anasztázia Mozgalom” mögött.

Billy Meier Semjase-ja
Egyeseknek Anasztázia egy egyszerű Északi földönkívüli, mely megpróbál segíteni az emberiségnek, hogy túléljék a krízist, amit a jelenlegi leépítő technológiai társadalom hoz magával. Sok beszámoló volt az Északi földönkívüliek probálkozásairól, hogy segítsék az emberiség evolúcióját a közelmúltban. Billy Meier Semjase-ja, egy földönkívüli nő a Plejádokról, aki meglátogatta őt többször is egy repülő csészealjon, amely nagyon hasonlított Anasztáziára.
Néhány vallásos fundamentalista szerint, ő egy démon által megszállt nő, aki elcsábította Megré-t, arra használván őt, hogy elködösítse az emberiséget eltérvén egy helytelen irányba. Addig amíg ő (Anasztázia) bujkál, elég nehéz megtudni, hogy kinek is van igaza.

Mi Aurobindo fő üzenete?
Aurobindo 1950-ben

Aurobindo Ghose (1872-1950) egy indiai tanár, forradalmár, filozófus, jogi, guru és költő. Az ő meglátása az emberiség szerepéről - egy átmeneti faj az állati uralom és az anyagban élő isteni uralom között - egy teljesen más jövöképet nyújt Anasztáziához képest. Szerinte, az emberi faj a kimúlás szakadékán áll, és elérte célját, nincs többé szükség rá.  Azok akik készek segíteni (szeretnék) ezt az egységet, hogy létrejöjjön ez az isteni királyság a Földön, azt javasolja, hogy hagyjanak fel a mentális hiedelmekkel, a vitális vágyaikkal, fizikai szokásaikkal, melyek feloldják az egót, és dolgozzanak teljes mértékben (folytonosan) a testük hármas átalakításán a következő sorrendben:
  1. A test egyesítése a Lélekkel
  2. Az egyesült test-lélek tudatos felemelkedése a valós spirituális birodalomhoz (és nem a vitális/asztrális és mentális párhuzamos síkjaihoz)
  3. A fizikai test anyagi átalakítása, átszellemítése a test-lélek-szellem egyesülése által.
Annak érdekében, hogy elkezdjük ezt a hármas átalakítást, amely a célja az emberiségnek és a Földnek, Aurobindo bíztatja az igazán őt követőket, hogy engedjék el eddigi kötöttségeiket, mint a nemiség, szex, család, közösség, kultúra, vagy akár az emberiséget is, mint egész.

Anasztázia és Aurobindo ugyanabba az irányba vezetnek?

Ki szeretné elfogadni egy halott, egyszerű indiai guru tanításait, ha követheti a szexi külsejű, szőke istennő, egó vonzó ösvényt? A mi fizikai egónk mindig lelkes marad a túlélés alapu értékek felől, mint a közösségi élet és a kertészkedés. A mi vitális egónk szeret sóvárgó és érzelemdús aktivitásokat folytatni, mint a szex és az anyaság. A mi mentális egónk kedvel megtanulni olyan dolgokat, mint hogyan lehet pszichésen olyan erőss és, hogy kontrolálhassa az anyagot.
Mint egó, Anasztázia megoldásai a múltban maradnak. Mint egó, Megré könyvei elutasítják, hogy elismerje a tényt, hogy az emberiség a kihalás szélén áll, ahogy tudjuk. Könyvei elárulják-felfedik  a hosszú lejáratú DNS megváltoztató effektust, amit a nukleáris sugárzás okoz, a vegyi csíkok (chemtrails), vagy a génmódisított élelmiszereket, vagy az emberi viselkedés elektromágneses kontrolját? Tény, hogy nincs hova bújni! Nem létezik olyan hely a bolygón, ahova az elit techno-varázslat manöverei nem jutottak el. Az ő manövereikben belefoglalhatók az emocionálisan töltött könyvek, amelyeknek az a célja, hogy rossz irányba tereljenek minket!
A Megré sorozat 5.-dik könyvében melynek címe “Kik vagyunk Mi?” megemlíti az Auroville Öko-Spiri közösséget, mint amelyik nem működik. Mindenesetre, nem az volt a cél, hogy egy tökéletes harmonikus várost hozzanak létre, hanem egy élő laboratoriumot, ahol szabadon gyakorolhassák Aurobindo tanításait. Auroville-ben, mint a jelenlegi többi öko-spirituális közösségeknél, az emberi egó marad a legfőbb akadály. Ez igaznak bizonyul az összes Anasztázia típúsú permakultúrás közösségnek is, mely ahogy ő nevezi “törzs uralom” (családi gazdaság) alapu. Ugyanaz az ezer éves emberi probléma terjed mindenfelé - EGÓ. Addig amíg végre elkezdünk foglalkozni ezzel a kérdéssel, ugyanazokat a köröket járjuk és haladunk a félelembe és végkimerülésbe.5 évvel ezelőtt, amikor az 5.-dik könyben olvastam Auroville-t, nem tudtam még Aurobindoról, meglátásairól, írásairól, és az ő belső munkájáról, ami átengedi testébe az új isteni birodalmat. Vajon miért választotta Megré az Auroville-t és nem más közösséget a világ többszázaiból? Azért, mert ez teljesen ellentétes Anasztáza meglátásainak? Bárki, aki valós megoldást nyújt, veszélyes a világelit  és láthatatlan mesterei számára, akik nem akarnak mást, mint környezetbarát és engedelmes népet, melyek hiedelemrendszere a panteisztikus New Age valláson alapszik, szigorú etikai kódexeivel együtt.

Ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem az Anasztázia féle meglátást?

Szenvedélyes környezetvédő és Újvilágrend összeesküvés kutató, arra a következtetésre jutottam - mint sokan mások - egy önfenntartó életet szeretnék élni a rohamosan romló társadalmi, politikai, gazdasági és környezeti kőzegben. Ez jóval Anasztázia könyvek elolvasása előtt történt. Partneremmel, a ‘90-es években egy permakultúra típúsú életbe kezdtünk. Megépítettük a szalmabála házunkat, mühelyfoglalkozást tartottunk ezek építéséről, csirkefarmot létesítettünk, napelemmel jutottunk áramforráshoz, szürkevíz tavat használtunk, a szennyvíz tisztításhoz, mi termesztettük az összes zöldségünket és néhány gyümölcsünket is. Otthonszülés, hosszú idejű szoptatás, családi ágy, otthonoktatás - váltak életmódunkká. 3 gyerekünket öko-spirituális környezetben neveltük, hasonló gondolkodású szomszédainkkal kezdtük el a kis öko-spiri közösségünket.
Hát mindenesetre ez elég Anasztáziásan hangzik, nem gondolod? Sőtt, Anasztáza könyvek fórdítója - John Woodsworth- megis látogatott minket vagy kétszer, lelkesedve erőfeszítéseinkért, ő is felcsigázván a fórditási anyagai hatására. Előszőr úgy gondoltam, hogy ez a megoldás. Mindenesetre, aztán úgy túlteltem a jó anya szerepemben és a telken való túlélésben, hogy végül beleragadtam fülig az egóba és boldogtalanabbnak éreztem magam, mint mielőtt nekifogtam ennek a típusú életnek. Valami bennem valami másra szomjazott. De mire?

Köszönet a betegségeknek, a vegyi csíkoknak, a HAARPnak, GMO-nak, sugárzásnak, földönkívüli elrablásoknak és az agykontrolnak
Mi tett engem ennyire boldogtalanná? Több dolog körülöttem arra a pontra juttatott, hogy valami mellett elmegyek. Először, teljesen tudomásul vettem a nukleáris sugárzások hosszú lejáratú hatásait, a génmódosított ételekről, vegyi csíkokról, HAARPról (időjárás és geofizikai változtatás és az emberi egészség, gondolatok és érzések kontrolja), elektromágneses szennyezés (mobil, wifi, smart mérők), fekete tervek, titkos űrprogramok, földönkívüli elrablások, az ember - földönkívüli hibridek csendes integrációja társadalmunkban és a vad sátánizmus. Másodszor, a harmadik gyerekem egy halálos betegségben és többszörös fogyatékosságban szenvedett.  Nehéz volt folytatni a földhöz visszatérő áloméletet, amikor az összes időnket, energiánkat, pénzünket életveszélyes egészségügyi problémákra költöttük. Harmadjára, az első két gyerekem kinőtte az otthonoktatást és a “jólétet”, és hamar felfedezték a szexet, drogokat, death metal és rap zenét, divatos öltözködést, video játékokat, Hollywood tudatalatti csábításait, és sok mást is. El is költöztek Montreálba, hogy felfedezzék a nagy városi ‘hi-tech’ életet
Hirtelen kemény erőfeszítéseim ellenére rájöttem, a jelenlegi életem a poklok poklává vált és a jövő is sívár képét mutatta. Elolvastam Anasztázia 7 könyvét minden közepette, és valami azt súgta, hogy az ő megoldásai csak egy idéglenes alap a megkínzott emberiség számára, melly a halál irányába tereli őket. Nemtörődömség vagy szándékosság állt mögötte - az még a jövő zenéje.

Anasztázia szökőárja

Több millió ember, legfőképp Oroszországban és Kelet Európában inspirálódtak Megré könyveiből és hirtelen életmódot változtattak. Egyre több és több ember csatlakozik nap mint nap erre a típusú öko-spirituális ösvényre. Fákat ültetnek, öko-közösségeket alapítanak, kapcsolatot teremtenek a Föld Anyával, egy egyszerű vissza a természethez életmóddal és varázs rituálék által. Datcha nevű kisházakban élnek, és élelmüket spirituális permakultúra és biodinamikus gazdálkodás közti hibrid metodológiával termesztik. Megré könyvei legjobban a környezetvédőket, kertészeket inspirálja. Emellett, költők, festők, filozófusok, tudósok ‘ültek fel’ az Anasztázia szökőárjára.

Melyiket választod?

Amint a kutatásaimat végeztem ehhez a cikkhez, a következő véleményre bukkantam Megré mohó olvasójától:
“Néhány hónapba telt (szüneteket beleértve a könyvek között), hogy Anasztázia bölcsessége és szeretete visszacsengjen lelkemben. Hogy őszinte legyek, mielőtt a könyveket olvasni kezdtem, utáltam az emberiséget, a világot, nem akartam gyereket. Most teljesen feltöltődtem pozitivitással és a vággyal, hogy sugározzam a szeretetemet Isten és az ő teremtményei felé...Sokkal boldogabb, pozitívabb és békésebb vagyok és ezek a könyvek reménységet nyújtottak a Földért (és mindenért rajta) a 2012-es Nibirús próféciák ellenére… kitudja, lehet ezek a könyvek okkal jelentek meg…. hogy terjesszék a nagyon szükségelt szeretetet az emberiség, az állatok és az összes teremtmény felé, ezáltal megakadályozván a káoszt és a kibontakozó pusztulást a bolygónkon.”

Majdnem megálltam akkor és abban a percben a cikkem írásával. Ki vagyok én, aki úgy tesz, mintha tudná az igazságot és Megré meg nem? Folytattam mindenképp, mivel eszembe jutott, hogy ugyanez az érzés járta át testem, mint amikor Megré könyveit kezdtem el olvasni. A gond az, hogy ez a felpezsdítő érzés nem tartós, mivel túl sokat tudok az elit összeesküvéseiről. Tudom, hogy  földönkívüliek, démonok nagyon jók a hamis megoldások kívánatos tálalásában. Ők szakértők a félre informálásban (álnok keveréke az igaz és hamisnak, mely rossz irányba igazít minket) és kemény tudósai az emberi agykontrolnak. Megré könyvei undorító érzést hagyott a számban, mint amikor annyira édes cukorkát eszem, hogy kellemetlenné vállik fogyasztása. Anasztázia megoldása túl ragadós, től rózsaszín, édes cukorka. Túl szép, hogy igaz legyen!

És mégis…

...Anasztázia szavai inspirálják a fiatalokat, hogy elhagyják a nagyvárosokat, a diszkókat, video játékokat és okos telefonokat. Összegyűjtik bátorságukat, hogy távol maradjanak az orvosoktól, kórházaktól, hogy megépítsék saját datchajukat, organikus ételeket termesszenek, mezítláb sétáljanak a mezőkön, meditálással töltvén az időt vagy tudatalatti önön részeik felfedezéseivel és a körülvevő univerzummal. Váó! Szép munka, Megré!

Amikor John Woodsworth 2007-ben másodszor  meglátogatott minket, megkérdeztem tőle, ő mit gondol, Anasztázia létezett-e ténylegesen. Ezt válaszolta:
“Úgy gondolom ő létezik egyik vagy másik fórmában, de nem kimondottan a csont és hús test fórmájában, ami látható a mi anyagi szemeink számára, még akkor is ez a lehetőség sincs kizárva. Az én fejemben, nincs kétség, hogy ő létezik, mint egy erődús ötlet és egy inspirációs erő. Ő létezik, mint lényeges szavak és gondolatok melyek értelmezésében és igéreteiben gazdagok, melyek sikeresen leíródtak Megré által.”
Anasztázia szavai hasonló módon kifejezi, amikor ezt mondja: “Azoknak létezem, akikért létezek.” Amint Woodsworth ismételte ezt az idézetet, hozzáadta: ez egy nagyon titokzatos történet, de láttam hatásait úgy Oroszországban, mint a szomszédországokban is. Egy kulturális, ökológiai és spirituális forradalmat okoz.
A jelenlegi civilizációnk összeomlásával, a törzs közösség és az öko-spirituális tanyák nagy segítségül szolgálnak azoknak, akik elég bátrak voltak, hogy elhagyják a környezetet leépítő nagy városi életet. Az ők vissza-a-földhöz-életmód megengedi nekik, hogy könnyebben átvészeljék az apokaliptikus időket. 
Talán, amint a por leülepszik, végül felteszik maguknak az alapvető kérdést:  “Mi az igaz értelme az életnek a Földön?” Amint a Lelkük növekedik és vágyakoznak, hogy egyesüljenek vele, Aurobindo hármas átalakítása lehet egy választott út a továbbiakban - vagy nem.
_________________________________________________________________________________
Írta: Mado Sauvé
www.tripletransformation.ca
Fórditotta: Orsi
Megjegyzés küldése