2015. március 26., csütörtök

Hova megy el MIND a Pénzem?

    Életem nagyrészét azzal töltöm, hogy rohanok a pénz után, könyörtelenül dolgozom a megélhetésért. Miért olyan nehéz kifizetni az alapvető szükségleteket - lakbér, kocsi, kaja, villany, fűtés, telefon, hitel, stb. És itt ne említsük a gyerekek öltöztetését és néhány nagyon ritka szórakozást! Hova megy el MIND a pénzem? Úgy tűnik, mintha kicsúszna az ujjaim közül. Most elérkezett az idő, hogy megértsem, hova tűnik el a fizetésem.  Amikor időt szánok, hogy átelemezzem a problémát, gyorsan felfedezem, hogy ahogy bejön a pénz ugyanolyan gyorsan ki is megy, anélkül, hogy időm lenne elkölteni.
Valójában néhány ember zsebében landol. Öt játékos dolgozik össze együttesen, hogy elvegyék  a javát annak, amit én megkeresek. Kik ők és hogy csinálják? És mit tehetek, hogy ezt megállítsam? Az öt ujjas analógia segíteni fog, hogy megértsem a helyzetet.

1. Hüvelyk ujj : az Állam

a) Probléma. Az állam csillagászati összegeket sikkaszt el tőlem az adókon keresztül. A legális maffia betartatja törvényeit erőszakkal rendőrök, adóbegyűjtök, bírok, ügyvédek és börtön őrök segítségével. Nagyon lényeges megérteni, hogy az emberi kéz fogó - arra volt tervezve, hogy tárgyakat tudjon megfogni. A fogást az ellenkező ujj teszi lehetővé, amely poziciója megengedi, hogy a kéz harapófogó fórmát öltsön, a hüvelyk ujj a bármely négy ujj társításával. Az öt ujj közül a hüvelyk ujj - a kormány- elengedhetetlennnek bizonyul, mivel törvények, szabályzatok, és titkos egyességek által, megengedi, hogy a többi ujjal társuljon, annak érdekében, hogy "kiharapja" a pénzemet.

b) Megoldás. A kormány különböző szektorai képviselik a köz szektort, amelynek hivatalos célja, hogy megvédje az emberek jogait és szabadságát. A média eladja nekünk azt az elképzelést, hogy a a 'köz' jelenti a 'jót az embereknek'. Valójában a köz szektor úgy viselkedik, mint egy kollektív egó. Úgy ahogy az én személyes egóm is teszi, hazúgságokkal és csalással kontrolál. Eljött a megfelelő idő, hogy felhagyjak ezzel az alattomos kapcsolattal. A kormány ellopja a pénzem millió adón keresztül, mivel vissza kell fizetnie a nemzeti ál-adósságot. Minden esetre ez az adóság egy hazúgság és az adóbeszedés egy csalás. Nincs szükség visszafizetésre.

Egyszerűen tudatosítanom kéne, hogy nincs szükségem az államra, és megállítanom a hatalmam  (szavazás) vagy a pénzem (adó) átadását a politikusok kezébe. A szavazatom és a pénzem nélkül, az állam összedöl, a többi elavult rendszerrel együtt.

A négy megmaradt ujj jelképezi a privát szektort, a transznacionális privát banki kartell, amely szabályozza a gazdaságot a multinacionális vállalatokkal együtt, amelyek uralják az ipart és a kereskedelmet. Mind a négy ujj - bankok, biztosítás, befektetés, multik - együtt dolgoznak, hogy megszervezzék az emberi nyáj kizsákmányolását.

2. Mutató ujj - Bankok 

a) Probléma. A kereskedelmi bankok magán intézmények, melyek generációk óta a kékvérű család birtokában vannak. Ezek hatalmas profitot csinálnak az ők kizárólagos joguk által, létrehozzák a pénzt a semmiből, kölcsönzik is kamattal,hitel visszatérítést követel, és elkobozza a hitelfelvevő eszközeit nem fizetés esetén. A bolygó összes központi bankja feletti kontrol és a Bank of International Settlements, a központi bankok központi bankja által- ők képesek kontrolálni egyéneket, szervezeteket, országokat, kontinenseket - uzsora. hiány, gazdasági fellendülés és összeomlás, infláció-defláció, háború, drog, prostitúció, államadósság, valuta árfolyam, bank mentések, népírtások. Addig megy mindez, amíg a gazdag gazdagabbá, a szegény meg szegényebbé vállik.

b) Megoldás. A legtöbb pénz a világon az adóság-pénz. A bankárok azért képesek kibocsájtani őket a sovány levegőből, mivel valaki aláírt egy szerződést velük, egy visszafizetési igérvényt. Amikor elmegyek hozzájuk, hogy kölcsönözzek 300,000 $, hogy házat vásároljak, valójában nekik nincs meg ez az összegük. Ők létrehozzál ezt könyvelésükbe az én igéretem alapján, hogy visszafizetem. 6%-os kamattal, 12 évet vesz fel, hogy visszafizessem, és 600,000 $ fizetek a banknak - egy ház nekem és egy másik nekik! Nagy, hosszú lejáratú kölcsönöknél, amit országokkal kötnek (nemzeti adóság), a pénz nagyrésze kamat, amely évről évre felhalmozódik.

 Egyetlen megoldás van. Megkell állítanom a bankokkal való együttműködésem. Nincs többé bankszámla, bankkártya, jelzálog, hitel vagy betét. Mindenért készpénzben fizetek, vagy mégjobb alternatív fizető eszközöket használok , - mint pl. a G.A.M.E. csere hálozat, ami Erdélyben Zsozsó néven fut (info: zsozsogame.ms@gmail.com), míg Magyarországon meg Suska néven emlegetik. Minden megoldás létezik, ahhoz, hogy kiugorjunk az örökös tartozás átverésből. Ahhoz, hogy ezek működjenek, elkell döntenem, hogy elengedem a régi rendszert.

3. Középső ujj - Biztosítás

a). Probléma. A biztosító társaságok hatalmas profitokra tesznek szert az által, hogy stimulálják a halál félelmünket (élet biztositás), fizikai munkaképtelenség (rokkantsági biztosítás), bevétel kiesés (jövedelem biztosítás), tűz, árvíz, lopás (vagyon biztosítás), jogi eljárás (felelősség biztosítás), stb. Amikor nekik sikerül felébreszteni bennem félelmeimet, a biztosító társaságok eladnak nekem egy papírt, amely egy bizonyos rendszeres pénzösszeg kifizetéséért cserében, leírja, hogy nyugodtan aludhatok. Ha valami történik, általában mindig találnak egy apró betűs kikötést az aláírt többoldalas szerződés egyik lap alján, hogy miért nem kaphatom meg a megigért összeget.

 De tényleg nyugisan szunyokáltam egy darabig. Valójában olcsóbban került volna, ha kamilla teát kortyolgatok. És ne probálkozz őket megtámadni a bíróságon. Millió dollárokkal rendelkeznek és ravasz ügyvédekkel.

b) Megoldás. Egyszerű. Lemondom az összes biztosításomat, egyiket a másik után. Persze, a félelmem ettől nem fog egyből eltűnni, és lehet, hogy nem alszom békésen egy darabig, de az egyetlen módja, hogy feloldjam a félelmem, ha megteszem azt, amitől félek.
A Perszonokrácia azt javasolja, hogy kövessem a 3 lépéses ISZT receptet. 1) Igazság. (Félek, elfogadom magamban és mindenkivel megosztom körülöttem). 2)Szeretet. (Felismerem, hogy ez a félelem egy rész belőlem és átölelem). 3) Tett. (Megteszem azt, amitől félek, és a félelem fokozatosan eltűnik).  A félelem az, ami az emberi lényeket a külső hatóságok alá rendeli és szegénységet eredményez. Megszabadulni a biztosításoktól egy gyors és erőss eszköz, hogy meggyógyítsam magam a félelemtől. 

4.Gyűrüs ujj - Befektetés

a) Probléma. Szakértelemmel rendelkező spekulánsok, óriási profitra tesznek szert, vásárolva és eladva kötvényeket a tőzsdén. A spekuláció fő lényege, hogy megvásároljunk olcsó kötvényeket és maximális profitot csináljunk nagyon rövid idő alatt, eladván őket más befektetőknek magassabb áron, mint a beszerzési ár. Miért akar valaki ennyire elvetemülten pénzt keresni? Mert fél a hiánytól, hogy nem lesz gazdag és fontos, vagy hogy dominálva lesz.

Attól függetlenül, hogy állami vagy magán vállaltnál dolgozom, általában rá vagyok kényszerítve, hogy nyugdíj alapokra fektessek. Ezt érthetően kimutatja az elszámolási lapom. Amikor nyugdijba jövök, felélem azt a pénzt, amit korábbi spekulációk szültek, nyugdijalap adminisztrátorok által.

b) Megoldás. Melyik vállalatok találhatók a tőzsdén? Csak azok, amelyek különleges kondiciókat teljesítenek. Példa. Ahhoz, hogy fennt legyen az NYE listáján, a vállalatnak 500 millió dollár éves bevétele és 100 millió dollár profitja kell legyen. Ezek a profitok felfelé kell íveljenek, mert ha nem, lekerülnek a listáról. Ez rengeteg profit. Hogy tudja ezt a vállalat fenntartani? Több millió trükk által, mint például: eladás nagy tételben, költségvetési megszorítások, leleményes marketing taktikák használatával, megtévesztő reklámok, tisztességtelen szakértőkkel, titkos egyességkötés kormányokkal, szabad kereskedelmi szabályzat megszervezésével, megszűntetve a konkurenciát a dömping révén, fúziók, monopóliumok, tervezett elavulás, gyermek munka használata, környezet szennyezés.

Alapvetően ravasz elmék szükségesek ehhez és rugalmas etika. A megoldás ilyen szörnyű visszaélésekre egyszerű. Többet nem fektetek be a tőzsdébe. Ez magával hozhatja azt is, hogy  ott kell hagynom a munkahelyem.

Egy Perszonokrácia tudja, hogy bármikor tud pénzt teremteni, amikor szükség van rá. Ő tudatos arról, hogy a halmozás és a befektetés félelmen alapszanak, és a félelem az, ami meggátolja az embereket a bőség megtapasztalásától.

5. Kisujj - Multinacionálisok

a) Probléma. A multik jelen vannak a tőzsde listáján és éppen az előbb taglaltuk, hogy ez mit is hoz magával. Azért, hogy növeljék profitjukat, elözönlik a világ összes városait, hogy megöljék a helyi vállalkozásokat és iparokat, elcsábítván az ügyfeleket az alacsony árakkal és munka lehetőséggel. Ők monopolizálják a fizikai és emberi erőforrásokat, elviszik a pénzt az országból, szegényebbé téve egész kontinenseket.

 Szakértői lobbizás által, ők állami támogatásokat kapnak, hogy kitudják fizetni az új infrastruktúrát, amikor új zonákban helyezkednek el, különböző csoportosulások által, mint  a Világ Kereskedelmi Szervezet, megtervezik, hogy átvegyék az összes közerőforrásokat és szolgáltatásokat, hogy megtudják alkotni a monopóliumot, hogy rákényszerítsék áraikat és politikájukat az egész emberiségre.

b) Megoldás. Minden egyes alkalommal, amikor beteszem a lábam egy multiba (Wal-Mart,McDonalds, Tim Horton, Ikea,Tesco, stb), én konkrétan segítem őket, hogy átvegyék a totál kontrolt minden cm2-nek a Földön. Mivel támogatom a nagytétben levő árusítást, a helyi üzletek bezárásához járulok hozzá.

Azért teszem ezt, mert két nagy betegségben szenvedek - olcsó ár hisztéria és a vásárlási láz. Egy orvoslás van mindkét betegségre. Egyszerűen követem a Szuverén Vásárló Táblázatát:

1) Nem teszem be a lábam többé multik, plázák, üzlet láncok ajtaján.
2) Kicsi, független, helyi boltokban vásárolok.
3) Csak helyi termékeket vásárolok.
4) Egyénektől vagy a gyártótól veszem meg első kézből.
5) Kis vendéglőben étkezem.
6)Csak akkor kérdem meg, hogy mennyibe kerül egy termék, miután kiválasztottam.
7) Mindig tisztességes árat fizetek.
8) Alternatív pénzben fizetek amikor csak lehetséges. (Zsozsó, Suska)
9) Soha nem kérek számlát, nyugtát vagy igazolványt, hogy kifizettem.

Megemlítettünk néhány konkrét tettet, amit a Perszonokrácia megtapasztalt néhány évtized alatt. Ezek lehetségesek és működnek. Hogy megtudj többet a témáról, olvasd el a Perszonokrácia Pénz kötetét, ami Money Towards Unlimited Creation címen írodott, egyelőre angolul létezik és románul. Az angolt itt meg is rendelheted.

Mint tudatos olvasó, biztosan többet is megléptél a felsoroltak közül. Mit tehetsz ezután? Lehet, hogy eljött az idő, hogy részt vegyél egy mühelyfoglalkozáson, amiről itt olvashatsz, vagy beíratkozhatsz a Zsozsóba - alternativ csere hálozat, ami már világszerte működik. (bemutató cikk róla hamarosan :) ).

Témánkhoz kapcsolódo könyvek :
________________________________________________________________________________
Cikk forrása: https://personocracy.wordpress.com/2013/04/16/where-does-my-money-go/

Bármi kérdés felmerül, írj bátran hozzászolást a blogon vagy emailt nekem orsi.iroda kukac gmail.com. 

Megjegyzés küldése