2014. december 1., hétfő

Honnan tudom, hogy a Lelkem vagy az Egóm beszél?

         A Perszonokráciában, ahhoz, hogy a remélt tudatosság váltást létrehozzuk, a hatalom átadásról beszélünk az egótól a léleknek. De honnan tudom, hogy most a Lelkem vagy az Egóm beszél? Mivel ez egy gyakori kérdés, úgy gondoltam, ideje irni róla és megosztani veled néhány olyan eszközt, ami segithet fejleszteni a megkülönböztetés képességét.

Megkülönböztetni az egót a lélektől nagyon gyakran trükkös. Először is azért, mert kevés embernek sikerült direkt kapcsolatba kerülni a lelkével, emiatt nem is tudjuk,hogy milyen érzés.
Másodszorra, állandó és szándékos  zűrzavart okozott a vallás, a spiritualitás és a tudomány, hogy biztosak legyenek, hogy az emberek ne kapcsolódjanak lelkükhöz. Valóban, ha kapcsolódnak, akkor felszabaditják magukat az uralkodás alól, és ez az illuzióvilág végét jelentené, amiben most élünk.

Másrészt, létezik egy olyan szereplő, akit közelről ismerünk - ő az ,aki vezeti életünket évezredek óta. Egó úrnak hivom. Ő az, akit sokkal könnyebb felismerni.
Tehát, amikor tudjuk, hogy Egó úr beszél, következtethetünk, hogy ez biztos nem a lelkünk. 

Jelenleg az időnk 99,99%-ban a mentális, vitális és fizikai testeink, az egó vezetése alatt vannak. Hát akkor ismerkedjünk meg vele. Ghis nagyon egyszerű receptet talált ki, ami segitségül szolgál, hogy kiélezzük tisztánlátásunkat; egy szükséges ismeret, amig sikerül felvennünk a közvetlen kapcsolatot a lelkünkkel.

Itt található a három jellemző , ami kétség nélkül az egót meghatározza:

1. Egó beszél

Az a kifejezés, hogy : "hallgass a lelkedre", gyakran félrevezető. Valóban, a lélek az nem beszél; az egó az, aki beszél, és ami azt illeti, jó hangosan.  Az én keresésemben, ahhoz, hogy kövessem a lelkem akaratát, sokszor hivom őt, hogy rávezessen ,hogy mit is szeretne, és ekkor általában választ várok Tőle.

Sajnos, legtöbbször - ha nem mindig - az első válasz ami jön, az nem a lélektől jön, hanem az egótól.
Egy kis történetet mesélek, hogy lefessem, hogy mi is történik a mi tudatosságunk hátterében.

 Képzeljük el, hogy Egó úr és Lélek Asszony egy fedél alatt laknak (a test) , és csak egy telefonos kapcsolat van a házban ,amin keresztül fel vehetjük a kapcsolatot az egyikkel vagy a másikkal. Igy, bármikor telefonálok, hogy elérjem Lélek asszonyt, mindig Egó úr veszi fel a telefont. Ő egy olyan személyiség, aki mindig mindent kontrolálni akar , szivos, zajos karakter, aki mindenen felül akar kerededni. Ő biztos akar lenni, hogy Lélek asszony, sohasem kerül a telefonhoz, ezért trükköket játszik, hogy ne ismerjük őt fel.
Még a hangját és a hozzáállását is megváltoztatja, hogy elhitesse velem, hogy a lelkem beszél.
De, amikor megtanulom az eszközök helyes használatát, az Ő (egó) felismeréséhez, egyre kevesebbszer tud engem átverni.

A lélek nem beszél: ő egy hangtalan karakter, amely a szándékát úgy veti fel, hogy felállit egy életszituációt. Ő inkább cselekvő, mint beszélő. Amikor kifejezi szándékát, olyan dolgokra sarkal engem, aminek elsőre semmi értelme - egoisztikus szempontból.  Gyakran logikátlannak és ilyesztőnek tűnik, de annyira erőss, hogy úgy érzem kénytelen vagyok megtenni. Egy belső álláspont, "csak tudom" vagy "jónak érzem" , megjelenik bennem.
Szeretném Anyát (Mirra Alfassa) idézni, aki azt mondta : "Ha megkérdezed magadtól ,hogy vajon a lelkem beszél, akkor most már tudod, hogy nem." Ez tisztázhatja, ha kételyek közt lennél.

2. Egó akar

          Az egó mindig akar vagy nem akar valamit. Ő az aki mondatja velem: "Több pénzt szeretnék", " Nem akarok beteg lenni", " Nem akarok egyedül élni, egy társat szeretnék találni", "szükségem van, hogy elismerjenek", és igy tovább. Az által, hogy akar és szüksége van dolgokra, az egó mindig ragaszkodik egy kézzel fogható EREDMÉNYHEZ.

A lélek sosem akar semmit: neki soha nincs elvárása és nem ragaszkodik az eredményhez. A lelket egyedül a tapasztalás érdekli, a folyamat.  Őt ami érdekli, az a lényem emancipációja és a tudatosságom fejlődése a valódi lényem felé. Bármilyen életszituációval találkozom, előnyös, mert a célt szolgálja.
Csakugyan, mivel a léleknek nem létezik pozitiv vagy negativ élettapasztalat - mindezek azért vannak, hogy elérjük az idesszai/szupramentális állapotot.

3. És HAMAR....

Egó hamar akar. Igy minden alkalommal, amikor siettetve érzem magam, hogy megtegyek valamit vagy döntést hozzak, tudom, hogy az egóm ösztönzése.  
Valóban, mivel az egó egy halandó valóságban él, ahol ő azt hiszi, hogy az idő korlátozott. Ő az ,aki szeretné, hogy minden lehetséges dolgot elvégezzek rövid idő alatt. Ő az, aki attól fél, hogy elveszit egy lehetőséget és nem szeretné olyan dolgokra pazarolni idejét, ami nem elégiti ki az ő pillanatnyi szükségletét. 

A lélek a végtelen jelenben él és halhatatlan. Tehát, amikor siettetve érzem magam, hogy csináljak valamit vagy döntsek, rögtön megállok és időt adok magamnak, hogy elejétől végig átgondoljam. Konkrétan, le kell húznom az egóm naagy száját, amelyik akadályozza az átlátásom és megállít a lelkem döntésének érzékelésében. 
Csak akkor amikor az egóm levan csitítva és átültetve a hátsó ülésre, hogy a lelkem átvehesse a kormányt, más szavakkal, irányítsa életemet és vezessen el abba az irányba, ami elősegíti az ő (lelkem)  egyesülését a testemmel. 
Elsőbbséget adni a lelkemnek az egó felett, létfontosságú, ahhoz, hogy létrejöjjön az idesszai/szupramentális lény. Következzen egy idézet Anyától, aki elmeséli a folyamatot: 
"Azok, akik szeretnék segíteni az Igazság Fényét érvényesülni a sötétség és a hazúgság felett, megtehetik figyelve óvatosan a kezdő impulzusaikat mozgásukban, cselekvéseikben, és megkülönböztetvén azokat, hogy az Igazságból jöttek vagy a Hazúgságból, annak érdekében, hogy kövessem az elsőt, és visszautasítsam vagy elútasítsam a többit. Ez a tisztánlátás hatalma, az egyik első hatása az Igazság Fénye Adventnek a Föld atmoszférájában." 
(1965 - The Mother's Agenda)

         Most, hogy már kezedben tartod az egyszerű eszközt, elkezdheted a tisztánlátás gyakorlását, azért, hogy átadhasd a vezetés hatalmát az egótól(hazúgság) a léleknek(igazság-valóság). Minél kevesebbszer adok esélyt az egómnak, hogy irányítsa életem, annál több lehetőséget adok a lelkemnek. És minél többet gyakorolunk, annál hamarabb kimászunk az ijesztő, félelem alapu, állatias emberi programból, amely poklot teremt a Földön!

U.I. A Perszonokrácia műhelyfoglalkozások elsődleges célja, hogy segítsen kifejleszteni a döntés képességét, hogy átadhassuk a hatalmat az egótól a léleknek. Böngészheted oldalainkat, előadás meghívóinkat az oldalon."

___________________________________________________________________
A lélek a női principiumot jelképezi és magass rezgés.
Az egó, a férfi principium, az anyagi szint , alacsony, nehéz rezgés. 

Cikk forrása : http://personocracy.wordpress.com/2014/01/14/soul-ego-talking/
Írta: Rhiame , forditotta angolról : Orsi

Minden anyag, amit ezen a blogon olvasol, azért van, segítse az egyre közelebb kerülést  a Lélekhez. 

Nincsenek megjegyzések: